Her er noen eksempler hentet fra innboksen:
I begynnelsen av året fikk Høgskolen i Stavanger, Vestlandsforskning og TØI 16 millioner til reiselivsforskning. Tema er bærekraftig reiseliv, statistikkproduksjon og avkastning.
For et par måneder siden fikk en sammenslutning av flere miljøer 12 millioner for å bygge kunnskap om reiseliv og kulturlandskap.
I Nord-Norge har 6 forskningsmiljøer blitt tildelt relativt store beløp på reiselivsrelatert forskning. Handelshøgskolen i Bodø skal styre satsingen i de neste årene (Pussig at Høgskolen i Finnmark ikke er med). Reiselivsnæring er med i styringen.
Høgskolen i Lillehammer får 4,5 millioner for å studere innovasjon og reiseliv i de nærmeste årene.
Fjord Norge blir ekspert-senter (NCE) for utvikling av temabasert turisme. 13 årlige ekstramillioner skal hjelpe dem på vei.
Ta tallene med en klype salt. Det ligger sikkert tabloide forenklinger og glemte forutsetninger bak overskriftene. Men uansett er det mye penger i omløp. Det ligger et felles mål bak tildelingene om at reiseliv og turisme skal bidra positivt til utvikling.
Jeg har en bønn til alle dere som bruker tid, penger og energi på å studere norsk reiselivsnæring:
Hold oss oppdatert! Skriv om det dere finner ut, eller ikke forstår. La oss ta del i det dere strever med. Ikke gjem dere bort i et mørklagt hjørne i en institusjonell web, hvor vi ikke finner dere. Legg vekk det kollegiale stammespråket som bare noen forstår.
Slå dere sammen i en bloggruppe eller -nettverk. Begynn å twittre, sett opp en mailingliste, opprett en åpen eller lukket gruppe på Facebook. Etabler en egen Youtube- eller Vimeokanal, begynn med podcast, eller skriv brev som andre kan poste. Velg akkurat hvilken kommunikasjonsplattform dere vil, men hold oss oppdatert.
Ikke spar på kruttet til en eller annen konferanse, som bare noen ganske få av oss vil være med på. "Spørsmål fra salen" er en dårlig dialogplattform.
Vi er nemlig interessert, vi lurer på hva dere finner ut, og det er ganske mange av oss. Hvem vet, kanskje kan det dukke opp et poeng eller to, hvis samtalen først kommer på glid?
Er det noen lesere her som har et forskningsprosjekt som formidler innholdet skikkelig, og som fortjener skryt? Fortell, fortell.
Godt innspill! Vi er flere som er interesserte :-)
SvarSlettJeg har oppdaget twitter, og twitrer om interessante ting jeg kommer over som gjelder reiseliv og teknologi (i hovedsak). Ser et stort potensiale i twitter i forhold til å dele erfaringer og kunnskap, og barrieren for å komme i gang og holde det i gang er mye lavere enn å blogge synes jeg! Mye lettere å dele litt, ofte..
twitter.com/btveitan - for eventuelt interesserte