fredag 18. desember 2009

Visit Europe og europeiske reiselivsportaler.

To gode og nyttige blogginnlegg har avfødt debatter i løpet av siste uka. VisitNorway er fellesnevner for begge. Henriette Hedløv etterlyser en mer offensiv strategi for kundedeltakelse på kjokkenfesten.no. På kuttisme.no ber Kåre Garnes om dugnad.




Det er udelt nyttig å se vår egen portal i relasjon til hvordan andre land løser sine kommunikasjonsbehov. Visste du at at det ligger et lag til i portalhierarkiet til europeisk reiseliv? Eller - mer riktig - det ligger en supplementsite til nasjonale turistorganisasjoners egne portaler. Visit Europe. Drevet av The European Travel Commision, en medlemsorganisasjon for europeiske, nasjonale turistorganisasjoner.

Her er mye å skrive om fra denne portalen. I denne omgang skal jeg nøye meg med to poeng.

Med så mange aktører og krefter bak seg, kunne Visit Europe blitt en smørje av ulike budskap, meninger og alskens rask. Det er den ikke. Gå inn, og du treffer tre hovedblokker: "Discover", "Plan" og "Share". Det er ryddig, oversiktlig og umiddelbart forståelig.

Utforske muligheter, planlegge reise, dele opplevelser. Er det ikke det en hvilken som helst reiseportal egentlig handler om?

Hovedformålet til nevnte portal er å skaffe trafikk til de nasjonale DMO`enes egne portaler. Derfor vil en potensiell turist fort havne på en nasjonal site.

Og her ligger det mest spennende med hele siten; en (nesten) komplett liste over samtlige nettsteder til europeiske, nasjonale turistorganisasjoner. Rene godteposen.

http://visiteurope.com/National-Tourist-Offices.aspx

Klikk & kos deg. Se hvordan hver enkelt nasjon velger løsninger for direkte booking for overnatting og aktiviteter, hvordan sosiale medier er integrert, på hvilken måte produktlistinger er strukturert, og så videre.

Allerede etter første runde hadde jeg funnet min soleklare favoritt blant de nasjonale sitene. Men for en gang skyld skal jeg holde tett en liten stund, slik at dere kan komme med deres favoritter.

Hvilken nasjonal site synes du fungerer best som hovedportal for sitt respektive land?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer ønskes!