Det foregår en viktig dugnad nå omtrent i disse dager. Selv om vi ikke er direkte invitert, burde mange av oss stille opp likevel.
Wikipedia-bruker TorSch syntes kategorien "Turisme" på Wikipeda var rotete og vanskelig å navigere i. Derfor meldte han inn en jobb til dugnadskontoret på Wikipedia. Kjenner du til dette kontoret? Ikke?
Ikke jeg heller, før nå for et par uker siden. Det er altså en seksjon på Wikipedia hvor idealister og skribenter møtes for å se på hva slags arbeidsoppgaver som bør utføres. En fantastisk plass.
Nåvel, han fikk hjelp av Profoss, og sammen har disse to gjort en jobb for å gjøre det lettere for oss alle å navigere i turismens mangfoldige univers. Ære være dem for det.
Men de er ikke ferdige med jobben. Og ingen av dem er helt sikre på om de har funnet en struktur som er enkel og oversiktlig. Jeg skal innrømme at jeg også ble litt forvirret når jeg gikk inn i kategorien. Blant annet mangler det nøkkelartikler om reiseliv og turisme.
Norske attraksjoner og severdigheter er sporadisk og tilfeldig omtalt. Her ligger det en fin mulighet for turistkontorer og attraksjonseiere.
Hei folkens! Noen frivillige? Det skal da ikke mangle på kompetanse og kunnskaper i dette nettverket her! Jeg kjenner mennesker som lever for - og av - å definere reiseliv og turisme! Ta fram ordbok og kladdepapir, stikk innom kontoret, så setter vi i gang.
Hvorfor? Fordi jeg tror at mange som leser her ser verdien av å bidra. Tenk hvor nyttig denne kategorien - i en mer ferdig form - kan bli for elever, studenter og andre som vil lære mer. Ikke bare for dem, men også for potensielle turister og andre veifarere som ønsker å gjøre seg kjent i et område.
Noen sitter på kunnskaper som andre vil ha glede av. Noen har til og med i sin stillingsinstruks at de skal formidle kunnskap! Få steder er mer effektive enn Wikipedia til å få den spredt. Det er også morsomt å delta i å bygge kunnskap sammen med andre.
Kategorien "Reiseliv" har også mangler. Så det er nok å bryne seg på, for den som ser verdien av å prioritere arbeid på åpne, ubetalte plattformer. Og det er kanskje akkurat der det kniper litt?
Jeg har skrevet om Wikipedia og søsterprosjekter for en stund siden. Les mer her.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Kommentarer ønskes!