mandag 29. september 2008

Flickr 1: Intro


Autumn red
Originally uploaded by Visit sørlandet

Reiseliv og turisme handler om opplevelser. Selv om reisemotivene varierer individuelt, er forventningene til reisen knyttet til steder, handlinger og ofte også samvær. Forut for en reise studerer vi andres fotografier, under reisen fotograferer vi selv. Hjemme igjen skaper vi forventninger hos andre ved å dele våre egne minner.

flickr.com er verdens største samlingsplass for fotografier. Både amatører, semiprofesjonelle og helproffe fotografer bruker nettstedet til å dele bilder med omverdenen. Alexa rangerer nettstedet som nr. 32 på sin global top 500-liste

Brukergrensesnittet er forbløffende enkelt. Kunden lager seg en konto, og kan umiddelbart starte med å laste opp egne bilder. Det er opp til den enkelte hvem som skal se bildene; en liten krets (venner / familie), eller alle som besøker flickr.

For den kreative webutvikler er det mange måter å bruke flickr på. Her er et par - tre eksempler:
  • flickr er full av creative-commons lisensierte fotografier. Trenger du et spesifikt motiv er det bare å dykke ned i tag-jungelen å begynne letingen. Mange fotografer tillater også at du bruker bildene i kommersielle sammenhenger. Er du i tvil er det bare å sende en mail til vedkommende. 
  • Lag - eller søk etter - grupper med temaer du ønsker å "samle" på. Det finnes grupper for nær sagt alt og alle. Folk tar bilder av verden, og det som er i den. Det betyr at du kan slumpe innpå et motiv som kanskje går litt utenpå din moralkode, men flickr har et ganske elegant system for å hindre at det dukker opp for mye av den uheldige sorten.
  • Plasser dine bilder på et kart, slik at andre kan se hvor du har vært.
Èn retning innen internettmarkedsføring dreier seg om å "go social". Det eksperimenteres mye på norske reiselivswebber om dagen, dette er et hovedtema.  flickr.com er et at flere spor.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer ønskes!