onsdag 3. desember 2008

Din egen reiseguide


Reisehåndbøker er nyttige saker. Hyggelig å ha på senga før avreise til et reisemål. Lette å ha i lomma underveis. Praktiske for å notere smått og stort.

Reiseplanleggere på nettet er også nyttige saker. Praktiske når du ikke helt vet hva du leter etter, men er åpen for gode forslag. Nyttige når du trenger oppdatert informasjon om praktiske detaljer.

1. november i år ble offbeatguides.com lansert i betautgave. Forretningsidèen er rett og slett å kombinere de beste egenskapene fra papir og nett. En personlig, oppdatert reisehåndbok for nettopp det reisemålet du skal til.

Det fungerer slik: Kunden skriver inn reisemål og avreisested, datoer for oppholdet, eget navn, samt eventuelt hvor en skal bo. Søkeagenter samler relevant informasjon fra nettet, strukturerer innhold, og lager et pent dokument av det hele. Kunden sitter igjen med et oppdatert dokument på 70 - 100 sider eller så. Dette dokumentet kan så redigeres videre. Når kunden er fornøyd, kan dokumentet kjøpes som en pdf-fil, eller som en mer påkostet reisehåndbok.

Det er først og fremst ett forhold som skiller denne søkemotoren fra andre jeg har vært borti:

I søket som blir foretatt inkluderes både offisielle nettsteder og nettsteder med brukergenerert innhold. Betautgaven inkluderer blant annet flickr, wikitravel og wikipedia , samt the world factbook. Flere kommer. Det er kun innhold med Creative Commons-lisenser - eller tilsvarende - som lastes ned.

Dagens utgave inneholder 30 000 destinasjoner og byguider. I neste omgang kommer større ferieregioner.

Denne type tjenester vil garantert utvikles i stort omfang. For oss som jobber med stedsmarkedsføring er det bare å henge med i svingene, så godt vi kan. Enten leverer vi innhold på søkeagentenes premisser, eller så forblir våre reisemål ukjente perler (stort sett).

Èn ting til, når du nå sikkert kommer til å prøve tjenesten; Se hvor vidunderlig enkelt det hele er presentert for kunde!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer ønskes!