torsdag 11. desember 2008

Nettby, et hjem for noen andre?

Det er mange sosiale nettsteder her ute. En strategi for å kommunisere reisemål via disse kanalene må derfor inneholde en evaluering av hvilke nettsteder som bør prioriteres, sett i forhold til de mål en setter seg. Fremfor å klatte dårlig innhold utover mange steder, vil det være bedre å være god på noen få. 

Derfor skummet jeg nettby i embeds medfør. Så blant annet litt på hvilke grupper som var opprettet med emneord Sørlandet. Og lærte litt mer om muligheter og utfordringer, der også.

Det er rundt førti grupper på nettby som har Sørlandet som fellesnevner. Viljen til å etablere en gruppe er langt større enn interessen for å diskutere. De fleste gruppene har èn til fem medlemmer, og liten eller ingen trafikk. Noen få grupper har innhold, og da er det som oftest korte statements eller utrop av typen elske eller hate som ligger inne. 

For egen del fant jeg lite å gå videre med. Jeg passer ikke inn, behersker ikke kodene. Men jeg har noen fjernkolleger skal jobbe med å få unge voksne til å bosette seg i Agderfylkene. Værsågod, her er markedsdata light:

Gruppen "Sørlandet - et hjem for oss, et hjem for deg" har 100 medlemmer. Gruppen "Sørlandet - et hjem for oss, et helvete for andre" har nærmere 1100.  

Det er bare å brette opp armene :-)

1 kommentar:

  1. Heisann!
    Facebook og Nettby m.m. er nok preget av å være veldig "private" og "sosiale" - og dermed vanskelig å bruke aktivt og hensiktsmessig til andre ting.

    Men; som privat bruker kan man jo alltids flagge ting man selv holder på med - og derigjennom skape oppmerksomhet blant "egne venner".

    SvarSlett

Kommentarer ønskes!