onsdag 2. desember 2009

Vår største attraksjon på utstilling i New York


Viewpoint Stegastein, Aurland
Originally uploaded by naustvik

Notert fra kapittel 7, tiltak 41: Fortsatt prioritering av Nasjonale Turistveger.
Statusrapport for nasjonal reiselivsstrategi skriver om vegstrekningene, NTP 2010-2019 likeså. Det skal vi være glade for.

Dette prosjektet er garantert et av de mest nyttige og spenstige utviklingsprosjekter som norsk reiselivsnæring er involvert i. I disse dager er en vandreutstilling om turistvegene kommet til New York og Parsons School for Design. Samarbeidet mellom et statlig vesen, formgivere og arkitekter vekker internasjonal oppsikt. Vi har grunn til å være stolte over den høye kvaliteten i arbeidet som gjøres.

Derfor - her er en anledning god som noen til å smelle av en julesalutt for gode, gamle Statens Vegvesen! Og gratulerer til landskapsformere, involverte arktitekter og andre som holder tak i en fantastisk visjon om å gjøre Norges natur- og kulturlandskap tilgjengelig for alle. 71°Nord-opplevelser midt i svarte fjellveggen er for noen få. Stegastein er for alle.

Det er store dimensjoner på prosjektet. Til nå har 6 vegstrekninger fått status som nasjonale turistveger. I 2016 skal 18 strekninger være på plass.  I tidsrommet 1994 - 2016 skal det brukes 1 700 millioner kroner. Omtrent halvparten er bevilget til nå.

Destinasjonsselskaper har en geografisk avgrensning i sitt arbeid. Da er det lett å glemme at for det store rundreisesegmentet er reisen hovedmålet. Å være underveis. Langs veiene. For dem er opplevelsene knyttet til vegstrekningene Selve Norge. For å være effektive støttespillere for Statens Vegvesen stilles store krav til pragmatisk, resultatorientert organisering og markedskommunikasjon.

NHO Reiseliv er med. Organisasjonen bør være godt posisjonert til å kunne jobbe sammen med bedrifter som er lokalisert i tilknytning til veistrekningene, for å øke servicenivå og -tilbud. Jeg håper å kunne finne mer informasjon om hvilken konkret rolle de vil ha fremover.

Prosjektledelsen informerer forresten meget bra om fremdrift og innhold på en egen web, adskilt fra selve turistwebben.

Forresten, det er ikke lett å finne gode CC-bilder fra utsiktspunkter langs vegstrekningene. Det går det vel an å gjøre noe med?

PDF om utstillingen ligger her.

1 kommentar:

  1. NHO Reiseliv er aktivt med i dette. Se forøvrige nettsiden
    http://www.nhoreiseliv.no/reiselivets-raavare/category571.html

    SvarSlett

Kommentarer ønskes!