fredag 4. desember 2009

Verdien av vennlighet: Tønsberg Vandrerhjem



Hvilken kåring ville du helst vunnet? Verdens beste? Flinkeste? Den mest effektive eller rasjonelle? Tønsberg Vandrerhjem har vunnet den gjeveste av dem alle sammen, spør du meg.

Verdens vennligste vandrerhjem. Smak på den. Bedre attest kan knapt noen håpe på å få.

Litt bakgrunn: Hostel International er det internasjonale merkenavnet til mer enn 90 nasjonale vandrerhjemsorganisasjoner. Gjennom medlemsskap får turister tilgang til et stort nettverk av vandrerhjem, markedsført under en felles paraply. Turister inviteres til å rate vandrerhjem de har besøkt. På basis av dette kåres "vinnere" i ulike kategorier. I kategori "Friendliness of staff" scorer Tønsberg 100%.

Det betyr førstesider på HI`s web, og omtale i mange kanaler. Verdifull omtale, drevet fram av kundene selv. Det er 58 stemmer som står bak ratingen. De hjelper sannsynligvis vandrerhjemmet mer enn en vanlig reklamekampanje noensinne ville klart. Fascinerende.

Men det er egentlig ikke kåringen i seg selv som først fanget min interesse. Det er eierens egen forklaring på hvorfor hun tror de får så god tilbakemelding. Margrethe Horne sier til Aftenposten:

"Vi bryr oss om at folk her har det ålreit. Alle som jobber her er i en vertskapsrolle. Folk føler seg sett. Vi byr på oss selv og engasjerer oss i oppholdet til gjestene. Gjestene er vennene våre."

Med et slikt perspektiv på tjenesteleveransen, er det rart folk trives? Les gjerne 10 kloke bøker om serviceteori og tjenesteyting, og du vil neppe komme opp med en bedre beskrivelse av hva service handler om.

Vertskap. Venner. Tillit. Ekte. Se gjesten. By på seg selv. Engasjere seg. Tønsberg Vandrerhjem lever av dette. Måtte de leve godt til evig tid!

2 kommentarer:

  1. Tove Hasselquist Evensen5. desember 2009 kl. 12:27

    Fantastisk skrevet Eirik - og det er så sant, så sant! Stor hilsen fra tidligere student ved ODH og et stolt medlem av vandrerhjemsfamilien!

    SvarSlett
  2. Vi jobber for å bli det beste vertskapet i landet i Hamarregionen. A Margrethe er en utflyttet Stangejente. Og vi kommer til å invitere henne opp til oss for å gi inspirasjon. HELT ENIG Erik; man kan bare drømme om å få en slik tilbakemelding! Ole Røhnebæk - eks. kollega og sambygding

    SvarSlett

Kommentarer ønskes!