torsdag 16. oktober 2008

Microstock fotografier

I de aller fleste tilfeller er profesjonelle fotografer de beste til å levere høy kvalitet med sikker jus i ryggen, når du trenger bilder til reiselivswebben. 

Men av og til trenger du bare et bilde i webformat som skal illustrere en artikkel eller et innlegg, ikke sant? Og det er ikke sikkert at du finner gratis og CC-lisensiert materiell som dekker dine behov der og da?

Alternativet kan være bildenettsteder som tilbyr microstock - fotografier. Dette er en webvariant av tradisjonelle bildebyråer. På disse nettstene tilbyr både profesjonelle og amatører sine blinkskudd. Prinsippet er at dersom et bilde koster lite, og kan selges mange ganger, blir det likevel penger av det. 

Betaling skjer som oftes etter kontantkort-prinsippet. Kunden betaler et fast beløp - for eksempel £ 50 , og kan så kjøpe bilder/nedlastinger til beløpet er brukt. Pris pr. bilde varierer typisk fra en femmer og opp til et par - tre hundrelapper. Og i utgangspunktet kan du bruke motivet så mange ganger du vil.

Det er etterhvert kommet mange tilbydere innenfor dette segmentet. istockphoto.com er kanskje den mest kjente. De var vel også først ute.

Det er ikke sikkert du finner det motivet du trenger. Det er mulig du må tenke kreativt for å finne innfallsvinkel til motivet. Og kvaliteten kan variere veldig. Men microstock-nettstedene er verdt et besøk, før du eventuelt går videre med andre, kanskje dyrere alternativer. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer ønskes!